Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kogt Flodkrebs

Kogt Krebs

Følgende opskrift kan anbefales til 3 kg.

Danske Levende Flodkrebs /Astacus astacus:

1. Krebsene aflives i en gryde med bulderkogende vand,
- men kun 3 - 5 stk. af gangen i ca. 1 min. afhængig af størrelse.
Krebsene er nu døde!
Herefter tages de op - lægges på et fad/skål. Forsæt indtil alle 3 kg. er aflivet.

Krebselage Naturel
2. Stor gryde / 10 liter - fyldes med 8 liter vand - kom følgende i vandet:
2 dl. groft salt
2 spsk. sukker
2 tsk. peberkorn - kan udelades
5 - 6 friske dildskærme - vurderes udfra skærmstørrelsen, samt smag og behag.
Tilsæt øl - et godt TIP fra en erfaren krebsegourmet.

3. Krebselagen skal småkoge i ca. 10 – 15 min. før krebsene kommes i.
Der kan i alt koges ca. 15 - 20 krebs i 8 liter vand - lagen skal dække krebsene.

4. Krebsene koges i ca. 4 - 5 min. afhængig af størrelse.
Det er først i det øjeblik krebselagen bulderkoger - efter krebsene er kommet i
- at man begynder at tælle minutterne.
Derefter tages de op - og der begyndes forfra med et nyt hold krebs.

5. Når alle 3 kg. krebs er færdigkogt - afkøles krebselagen.
Krebsene lægges nu tilbage i lagen som skal dække krebsene forherigennem at udvikle
den fine gode krebsesmag - stilles herefter i køleskab.

Krebs smager allerbedst ved stuetemperatur.

Hvis krebsene spises samme aften, bør de koges tidligt på dagen, så de kan nå at trække i lagen - stilles i køleskab - og tages først op af krebselagen ca. 1 times tid før de skal nydes.

Hvis krebsene først skal spises dagen efter de er kogt, skal de stå i krebselagen i køleskab og på samme måde først tages op af krebselagen ca. én 1. time før de skal nydes.

Vinmatch:
Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Soave, Riesling og mousserende vine f.eks. Champagnen/Cavaen/Proseccoen.

God fornøjelse!